TÜİK: Ticari süt işletmelerince Nisan ayında 889 bin 725 ton inek sütü toplandı

Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %1,8 arttı, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,9 arttı.Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %10,9 azalarak 130 bin 474 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %3,6 azalarak 549 bin 359 ton olarak gerçekleşti.Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %0,7 azalarak 87 bin 378 ton, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,3 azalarak 348 bin 727 ton olarak gerçekleşti.Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ayran üretimi %48,9, yağsız süt tozu üretimi %22, kaymak üretimi %20,9, tam yağlı süt tozu üretimi %16,9, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %8,5, inek peyniri üretimi %0,03 artarken, tereyağı üretimi %10,1 azalmıştır. Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yağsız süt tozu üretimi %27,5, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %25,7, kaymak üretimi %16,4, tam yağlı süt tozu üretimi %12,6, inek peyniri üretimi %2,6 artarken ayran üretimi %2,2 ve tereyağı üretimi %5,1 azalmıştır.

 

Kaynak: https://portal-widgets-v3.foreks.com/content/v3?id=60c0671446e0fb0001f5274e

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Diğer Paylaşımlar