Pakdemirli: Pancar üretiminde yeni rekorlar bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 2022/2023 pancar üretim döneminde yeni rekorlar beklediklerini ifade ederek, bir haftada çiftçilerle 1,1 milyon tonluk üretim sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 875 TL’lik pancar fiyatının çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını ve pancara olan ilginin büyük oranda arttığını dile getiren Bakan Pakdemirli “Şekerde ilk defa avans alım fiyatı sene başında açıklandı. Pancar alım kesin fiyatı ise ekonomik gelişmeler ve alternatif ürün fiyatları da dikkate alınarak hasat öncesi açıklanacak. Dolayısıyla hiçbir çiftçimiz mağdur edilmeyecek” açıklamasında bulundu.
BİR HAFTADA 1,1 MİLYON TONLUK PANCAR ÜRETİM TAAHHÜDÜ
Türkşeker’in 35 ilde 15 şeker fabrikası ve 62 ziraat bölge şefliği vasıtasıyla pancar üretim sözleşmelerini imzalamaya başladığının altını çizen Bakan Pakdemirli “Türkşeker 170’i teknik personel olmak üzere yaklaşık 700 kişilik ekip ile gece gündüz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar neticesinde bir hafta gibi kısa bir sürede 409 köyde, 4 bin 252 çiftçiden yaklaşık 1,1 milyon ton pancar üretim taahhüdü alınarak sözleşmeler imzalandı” diye konuştu.
PANCAR ÜRETİMİNDE YENİ REKORLAR BEKLİYORUZ
Sonbaharda alınan yağışların geçen yılki yağışlarının üzerinde gerçekleştiğini belirten Pakdemirli “Ayrıca, bol kar yağışlı bir kış geçiriyoruz ve sonrasında ise bereketli yağmurları bekliyoruz. Meteorolojik veriler bu sene pancar üretiminde geçen yıla göre daha az su sorunu yaşanacağını müjdeliyor. Beklenen iklim koşulları oluştuğunda 2022 yılında pancar üretiminde yeni rekorlar bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
PANCAR ÇİFTÇİSİNE VERİLEN DESTEKLER ARTIRILDI
Türkşeker’in 2022 üretim döneminde pancar çiftçisine olan desteğini artırdığına da dikkat çeken Pakdemirli “Türkşeker çiftçimizin %17 olan istihkak posa oranını %20’ye, faizsiz şekilde 3 kez verilen avans sayısını 4’e çıkardı. Çiftçimizin finans sorunu yaşamaması için avans miktarı ise yüzde 100 artırılarak her dönem için ton başına 36 TL olarak belirledi” diye konuştu.​

 

Kaynak: https://portal-widgets-v3.foreks.com/content/v3?id=6204c380c9e77c0001d91883

Diğer Paylaşımlar

RAPORLAR