METEOROLOJİ-Hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinde, doğuda üzerinde seyredecek

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, (Tokat, Ordu, Giresun hariç) Karadeniz, Akdeniz’in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve güneyi, Toroslar Mevkii ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

 

Kaynak: https://portal-widgets-v3.foreks.com/content/v3?id=62b137f0c9e77c0001f49faf

Diğer Paylaşımlar

RAPORLAR