IFAD, İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı düzenliyor

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Yakın Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Avrupa Bölümü’ne bağlı Doğu Avrupa ve Orta Asya Merkezi 11-14 Ekim 2021 tarihleri arasında ilk Bölgesel İzleme ve Değerlendirme (İ&D) Çalıştayına İstanbul’da evsahipliği yapıyor.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan IFAD İstanbul Ofisi Başkanı Bernard Hien, tarımsal kalkınma alanındaki projelerin sahadaki etkilerinin ölçümlenmesinde İzleme & Değerlendirme faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek, bu çalıştayın hem kapasite gelişimi hem de bilgi paylaşımı açısından önemine vurgu yaptı.
Hien’in ardından söz alan Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş ise Bakanlık olarak IFAD ile birlikte ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirterek işbirliğinin önemli çıktılar sağlayacağını ifade etti.
Bosna Hersek, Mısır, Gürcistan, Ürdün, Kırgızistan, Moldova, Karadağ, Filistin, Sudan, Tacikistan,Türkiye ve Özbekistan’dan katılımcıları ağırlayan çalıştay, farklı ülkelerden yöneticiler,hedefleme ve toplumsal cinsiyet uzmanları ile ülke proje uygulama odak noktalarından oluşanyaklaşık 50 katılımcıyı biraraya getirdi.

 

Kaynak: https://www.bloomberght.com/ifad-izleme-ve-degerlendirme-calistayi-duzenliyor-2289558

Diğer Paylaşımlar

RAPORLAR